Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Truppkollen: Läget i ditt lag

Featured Image

Arbetet med att ta fram trupperna för säsongen 2022 fortgår. Det har varit ett antal övergångar vi kan redovisa sedan den föregående veckan, när vi gick igenom samtliga trupper.

Till den kommande säsongen tas bland annat körschemat från 2019 i bruk igen. Toppningar är möjlighet vid sex poängs underläge (från heat 5 till 13). Sedan är taksnittet 11,000 och golvsnittet 8,000. Samtliga regelförändringar kan du läsa här.

Dudek och Zmarzlik till Gislaved

Dominik Kubera har anslutit tidigare. Lejonen vässer armbågarna ytterligare när världsförare i form av Patryk Dudek och Bartosz Zmarzlik kan ansluta till Gislavedslaget.

”I Dudek får vi en riktig fartåkare som behärskar alla typer av banor. Stilmässigt är han lite av en nutida Leigh Adams, fast bättre”, beskriver Lejonen sitt Grand Prix-nyförvärv och beskriver vidare den tvåfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik.

”Vi hörde att Bartosz ville göra få ett miljöombyte till nästa år och många klubbar har jagat honom så vi är givetvis glada att han valde oss. Vi har en väldigt bra relation till många polska förare, managers och lag och det smörjer alltid den här typen av förhandlingar”.

Smederna värvar trippelt

Eskilstuna Smederna har varit aktiva och presenterat en rad nyheter. Bland annat förlänger Pontus Aspgren och Johannes Stark sina kontrakt. Dessutom står det klart att Daniel Bewley, Joel Andersson och Robert Lambert ansluter till klubben.

– Det ska bli hur kul som helst att representera Smederna jag ser fram emot nästa säsong, säger Joel Andersson till Eskilstuna Smedernas Facebooksida.

– Robert är en förare vi haft koll på länge. Vi har försökt värva honom tidigare utan att vi nått hela vägen. Trots sin relativt unga ålder har han hunnit samla på sig massor med erfarenhet. Vi ser fram emot att få jobba med Robert i Smederna och försöka utveckla honom till den yppersta eliten i ligan, beskriver lagledartrion Jerker Eriksson, Stefan Jarl och Jimmy Jansson sitt nyförvärv Lambert.

Rörelse i Västervik

Västervik har varit aktiva. De har aviserat att Vadim Tarasenko och Pawel Przedpelski lämnar klubben. Dessutom har två viktiga kuggar i form av Bartosz Smektala och Artem Laguta förlängt sina avtal med smålänningarna.

– Det var ett enkelt val att fortsätta samarbetet med Bartosz. Han är ambitiös och lätt att arbeta med. Han har enbart representerat oss sedan han började köra i Sverige och man känner att klubben ligger honom varmt om hjärtat, berättar Morgan Andersson om Bartosz Smektala till Västerviks hemsida.

– Jag är mycket glad att fortsätta i Västervik. Jag känner mig mycket välkommen i klubben och gillar staden som jag i år haft möjligheten att bekanta mig mer med, säger Artem Laguta om att stanna i klubben.

Fricke stannar i Kumla

I Närke fortsätter arbetet med laget. Australiensaren Max Fricke med en Grand Prix-biljett den nästkommande säsongen, kommer göra sin tredje säsong i klubben. Dessutom aviserade Indianerna tidigare att talangen Hugo Lundahl plockas upp i A-truppen.

– Det känns fantastiskt kul att ha denna viktiga pusselbit på plats och att Fricke väljer att stanna för en tredje säsong. Max är vår på förhand starkast lysande stjärna och jag tycker att han höjde sin lägstanivå enormt under fjolåret, säger Peter Johansson till klubbens hemsida.

En av guldhjältarna förlänger

Rasmus Jensen tog stora kliv och blev en av guldhjältarna i Dackarna. Dansken har nu förlängt sitt avtal med Målilallaget, som har ett SM-guld att försvara den nästkommande säsongen.

– Rasmus gjorde en jättebra säsong. När jag kom till Dackarna ville jag ha in förare med attityd och där passar Rasmus in på ett bra sätt. Han är en riktig kämpe, en tuffing ute på banan. Där är det alltid 100 procent som gäller, han vågar sticka in framhjulet, säger Mikael Teurnberg till Dackarnas hemsida.

Dackarna
Rasmus Jensen – 1,771
Alexander Woentin – 0,500 (Ny från Piraterna/Vetlanda)

Eskilstuna Smederna
Pontus Aspgren – 2,095
Robert Lambert – 2,015 (Ny från Lejonen)
Daniel Bewley – 1,318 (Ny, körde inte i Sverige 2021)
Johannes Stark – 0,500
Joel Andersson – 0,500 (Ny från Kumla Indianerna)

Kumla Indianerna
Max Fricke – 2,169
David Bellego – 1,846 (Ny från Masarna)
Niels-Kristian Iversen – 1,667
Norbert Krakowiak – 1,250 (Ny från Indianerna B)
Hugo Lundahl – 0,500 (Ny från Indianerna B)

Masarna
Antonio Lindbäck – 1,459
Adrian Gala – 1,250 (Ny från Kumla Indianerna)
Philip Hellström Bängs – 0,500
Emil Millberg – 0,500

Lejonen
Bartosz Zmarzlik – 2,839 (Ny från Vetlanda)
Dominik Kubera – 2,078 (Ny från Vetlanda)
Patryk Dudek – 2,068 (Ny från Rospiggarna)
Dimitri Bergé – 1,750 (Ny från Masarna)
Oliver Berntzon – 1,642
Hubert Legowik – 1,250 (Ny från Smålänningarna)
Mathias Thörnblom – 0,500
Casper Henriksson – 0,500

Piraterna
Oskar Fajfer – 2,016
Jakub Jamrog – 1,540
Jonas Seifert-Salk – 1,250

Rospiggarna
Kai Huckenbeck – 1,862
Andzejs Lebedevs – 1,723 (Ny från Eskilstuna Smederna)

Västervik
Artem Laguta – 2,479
Bartosz Smektala – 1,954
Anton Karlsson – 0,500
Noel Wahlqvist – 0,500

Vetlanda har ännu inte offentliggjort några truppnyheter.

Dela nyheten: