Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Truppkollen: Läget i ditt lag

Featured Image

Arbetet med trupperna fortsätter. Sedan den föregående veckans truppgenomgång, har det hänt saker i ligan. Ett par förlängningar och även nyförvärv har hunnits presenteras.

Till den kommande säsongen tas bland annat körschemat från 2019 i bruk igen. Toppningar är möjlighet vid sex poängs underläge (från heat 5 till 13). Sedan är taksnittet 11,000 och golvsnittet 8,000. Samtliga regelförändringar kan du läsa här.

Lejonen spänner bågen – Kubera ansluter

Dominik Kubera har tagit speedwayvärlden med storm under året. Den polska talangen fick möjlighet att köra i Grand Prix-serien under året, vid ett antal tillfällen och tagit ett kliv i PGE Ekstraliga. Kubera ansluter till sin nya klubb Lejonen, efter att tillhört Vetlanda.

”Vi är övertygade om att Kubera har potentialen att ta den roll vi ser honom i och är mycket nöjda med att ha kunnat knyta honom till oss”, skriver Lejonen på sin hemsida.

Woentin rör på sig – Publikfavoriter stannar

Alexander Woentin lånades ut från Vetlanda till Piraterna för resten av 2021. Nu har smålänningen gjort klart med en ny klubbadress. Woentin har skrivit på för de svenska mästarna, Dackarna.

– Alexander har mycket i sig, är en duktig starter och trivs på banan i Målilla. Det absolut viktigaste nu är att han får kontinuitet och någon som tror på honom, säger lagledaren Mikael Teurnberg till Dackarnas hemsida.

Utöver Woentin-nyheten. Så är det svenskar som förlänger med sina klubbar. Det står klart att Antonio Lindbäck samt Philip Hellström Bängs har signerat nya avtal med Masarna.

”Vi är oerhört glada att två publikfavoriter och förare med lokal anknytning väljer att fortsätta köra i Masarna”, skriver Masarna på sin hemsida.

Dessutom stannar talangerna Noel Wahlqvist och Anton Karlsson i Västervik.
– Att fortsätta samarbetet med Noel har varit högt upp på agendan då han är en av Sveriges mest lovande juniorer, säger Morgan Andersson till Västerviks hemsida. Och beskriver dessutom förlängningen med Anton Karlsson:

– Vi är självklart mycket glada att fortsätta samarbetet med Anton då han hela tiden tar små steg i sin utveckling och han visade speciellt under senare delen av säsongen att han har de kvalitéer som krävs för att prestera bra i den högsta ligan.

Lagkaptenen stannar i Kumla

Dansken Niels-Kristian Iversen fortsätter sin sejour i Kumla Indianerna. Lagkaptenen hade en tuff säsong i Sverige men är redo för sitt tredje raka år i Närke.

– För mig personligen är han också en oerhört bra lagkapten och en stor trygghet både i och utanför depån under säsongen, berättar Peter Johansson för Indianernas hemsida.

Trupperna just nu

Dackarna
Alexander Woentin – 0,500 (Ny från Piraterna/Vetlanda)

Kumla Indianerna
David Bellego – 1,846 (Ny från Masarna)
Niels-Kristian Iversen – 1,667
Norbert Krakowiak – 1,250 (Ny från Indianerna B)

Masarna
Antonio Lindbäck – 1,459
Philip Hellström Bängs – 0,500

Lejonen
Dominik Kubera – 2,078 (Ny från Vetlanda)
Dimitri Bergé – 1,750 (Ny från Masarna)
Oliver Berntzon – 1,642
Hubert Legowik – 1,250 (Ny från Smålänningarna)
Mathias Thörnblom – 0,500
Casper Henriksson – 0,500

Piraterna
Oskar Fajfer – 2,016
Jakub Jamrog – 1,540
Jonas Seifert-Salk – 1,250

Rospiggarna
Kai Huckenbeck – 1,862

Västervik
Anton Karlsson – 0,500
Noel Wahlqvist – 0,500

Eskilstuna Smederna och Vetlanda har ännu inte offentliggjort några truppnyheter.

Dela nyheten: