Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Truppkollen: Så är läget i ditt lag

Featured Image

Fyverkeriröken har sakteliga lagt sig efter att Dackarna vunnit BAUHAUS-ligan 2021 och kan titulera sig som svenska mästare. Dagarna efter blev riktlinjerna klara för säsongen 2022 och klubbarna arbetar med kommande säsongs förartrupper.

Till den kommande säsongen tas bland annat körschemat från 2019 i bruk igen. Toppningar är möjlighet vid sex poängs underläge (från heat 5 till 13). Sedan är taksnittet 11,000 och golvsnittet 8,000. Samtliga regelförändringar kan du läsa här.

Kling ny lagledare i Vetlanda

Rikard Kling var med i Dackarnas guldlag i går. Nu står det klart att han kommer att ta över huvudansvaret i Vetlanda, efter att Conny Ivarsson väljer att tacka för sig. Kling har bland annat basat över allsvenska kombinationslaget Smålänningarna i år.

— Det finns en plan, som jag är taggad på att genomföra. Många nya idèer och mycket jobb de närmsta månaderna, med allt vad det innebär. Men jag vill vara lite hemlighetsfull ett tag till, berättar Rikard Kling för Vetlandas hemsida.

Fransmännen rör på sig

Dimtri Bergé och David Bellego lämnar Masarna. Båda fransmännen har signerat på för nya klubbar och är några av nyförvärven, som har presenterats under Silly Season så här långt. Bergé skrev på för Lejonen och Bellego kommer repesentera Kumla Indianerna.

Bergé ansluter med 1,750 i snitt till Lejonen och har trivts bra i Gislaved.
— Vi har haft ögonen på Bergé en tid och liksom många andra klubbar sett den utveckling han haft de senaste åren. Det är en oerhört kompetent förare som vi är väldigt nöjda med att ha kunnat knyta till oss, skriver lagledarduon Mikael Holmstrand och Anders Fröjd på Lejonens hemsida.

Även Indianerna är tillfreds med sin franska värvning.
— Mitt intresse minskade inte efter hans 12 poäng i mötet mot oss denna gångna säsong. Så att han trivs ypperligt på ovalen i Kumla är jag helt övertygad om, säger lagledaren Peter Johansson till klubbens hemsida.

Kontinutet på släppen i BAUHAUS-ligan

Ser vi till släppen i sin helhet i ligan, kan vi konstatera att Lejonen har lyckats förlänga med Oliver Berntzon, Mathias Thörnblom och Casper Henriksson. Tyske succén Kai Huckenbeck stannar i Hallstavik och polackerna Oskar Fajfer samt Jakub Jamrog förlänger med Piraterna.

Piraternas lagledare Daniel Davidsson, är naturligtvis tillfreds med att Motalalagets snittmässigt bäste förare stannar över den kommande säsongen.
— Oskar var vår bästa förare 2021. Han har haft en jättestark säsong i både Sverige och Polen. Riktigt kul att han valde att stanna kvar hos oss i Piraterna, trots anbud från andra klubbar i Sverige, berättar Davidsson för klubbens hemsida.

Trupperna just nu

Kumla Indianerna
David Bellego – 1,846 (Ny från Masarna)
Norbert Krakowiak – 1,250 (Ny från Indianerna B)

Lejonen
Dimitri Bergé – 1,750 (Ny från Masarna)
Oliver Berntzon – 1,642
Hubert Legowik – 1,250 (Ny från Smålänningarna)
Mathias Thörnblom – 0,500
Casper Henriksson – 0,500

Piraterna
Oskar Fajfer – 2,016
Jakub Jamrog – 1,540

Rospiggarna
Kai Huckenbeck – 1,862

Dackarna, Eskilstuna Smederna, Vetlanda, Västervik och Masarna har ännu inte offentliggjort några truppnyheter.

Dela nyheten: