Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Vargarna avancerar till BAUHAUS-ligan 2024

Featured Image

Vargarna från Norrköping ansökte för några veckor sedan om att få flytta upp till speedwayens högsta serie, BAUHAUS-ligan. Klubbens ansökan har granskats av Svemo tillsammans med ligaorganisationen ESS och beslut är nu taget om att godkänna Vargarnas återkomst. ”Vi har haft en bra dialog med Vargarna och ESS i samband med Vargarnas ansökan till BAUHAUS-ligan, och vi är mycket positiva till att de valt att vara med och tävla på högsta nivå igen. Vi välkomnar Vargarna tillbaka till BAUHAUS-ligan och ser fram mot ett spännande 2024 tillsammans, säger Sportansvarig på Svemo Track Racing Mikael Karlsson.”

Vargarna har varit ett av de ledande lagen i Allsvenskan under många år och har varit öppna med att det långsiktiga målet är att avancera till högsta ligan. Nu anser styrelsen att tiden är kommen. Klubben är väl förberedd och ett väl övervägt beslut för några veckor sedan landade därför i en officiell ansökan om att få flytta upp till BAUHAUS-ligan 2024.

” Efter att vi valde att självmant gå ned i allsvenskan 2015 så har det varit en lång väntan på att åter komma upp i den högsta serien igen. Vi tar nu åter steget upp för att vara med och utmana igen. Vår målsättning är att etablera oss i högsta serien och ser verkligen fram emot denna utmaning där vi hoppas på att kunna vara med och slåss om en slutspelsplats redan första säsongen”, säger Vargarnas styrelseordförande Michael Olsson.

Efter att ha förlorat två lag i högsta serien de senaste åren innebär Vargarnas avancemang att ligan innehåller åtta lag till kommande säsong. Det i sin tur innebär att alla lag deltar i varje omgång till skillnad från året säsong där ett lag alltid stått över med en haltande tabell som följd.

”Från ESS sida är vi glada att Vargarna vågar ta steget. Många klubbar har aviserat en bantad budget till nästa år och det innebär sannolikt att steget mellan serierna blir lite kortare och mer hanterbart. Vargarna är en klassisk klubb och Norrköping blir ligans största stad som vi är verksamma i vilket är positivt ur ett publikt och medialt perspektiv. Vi ser fram emot att få välkomna Vargarna in i ESS och BAUHAUS-ligan 2024”, säger ESS ordförande berättar Mikael Holmstrand.

För mer information, kontakta:
Michael Olsson, Ordförande Vargarna, 0702-51 15 98
Mikael Karlsson, Sportansvarig Svemo Track Racing, 0705-38 30 15
Mikael Holmstrand, Ordförande ESS, 0706-92 51 30

Dela nyheten: