Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Vetlanda och Rospiggarna inleder sina säsonger

Featured Image

BAUHAUS-ligan startade i går med tre matcher. På torsdagskvällen är det dags för Vetlanda och Rospiggarna att inleda sina säsonger på Hasses Motorstadion.

Flera månaders väntan är över för Vetlanda och Rospiggarna, när man drabbar samman under torsdagen. Matchen visas på Sportkanalen (med matchstart 19.00) och kan även ses live på cmore.se. För dig som är abonnent på ESS Play kan matchen ses i efterhand.

Vetlanda med kontinutet – Nyförvärven debuterar i Rospiggarna

Vetlanda ”smygstartade” säsongen under den föregående veckan med att matcha mycket svenskt mot rivalen Dackarna. Det slutade i två segrar och man kommer stärkta med det i bagaget, så klart, inför matchen mot Rospiggarna. I övrigt är det ett hemmalag som mönstrar konintutet där majoriteten av förarna kört med varandra tidigare.

För Rospiggarnas del, så har Hallstaviksklubben varit aktiva på Silly Season. Flertalet intressanta förvärv och två som sticker ut, är naturligtvis Kim Nilsson och Patryk Dudek. De båda finns med i premiärlaget.

– Det känns väldigt bra och spännande. Laget kommer vara en blandning mellan rutinerade förare samt unga killar som är på väg att få sitt stora genombrott, säger lagledaren Peter Jansson till klubbens hemsida.

Matcherna i matchen

  • Världsmästaren Bartoz Zmarzlik mot Dudek, kan bli en sevärd kamp.
  • Svenskkampen rutinerade Peter Ljung mot Kim Nilsson.

Vetlanda
Bartosz Zmarzlik, Victor Palovaara, Szymon Wozniak, Andreas Lyager, Peter Ljung, Filip Hjelmland och Alexander Woentin.

Rospiggarna
Kim Nilsson, Kai Huckenbeck, Oleg Mihaliov, Patryk Dudek, Timo Lahti, Daniel Henderson och Oscar Holstensson.

Dela nyheten: